Abu Al Ola Nagi Abdu Al Ghithy,Centrul Cultural Islamic Islamul Azi President,Romania

29

Către Președintele Moon Jae-in al Republicii Coreea,

Bună ziua, sunt Dr. Abu Al Ola Nagi Abdu Al-Ghithy, președintele Centrului Cultural Islamul Islamul Azi din București, România.

Sunt un imam care participă în prezent la Oficiul pentru Pace al Alianței Mondiale a Religiilor (“WARP”) din cadrul HWPL. Împreună cu HWPL și alți lideri religioși de aici, depunem eforturi pentru realizarea păcii inter-religioase.

Vă scriu această scrisoare după ce am auzit o veste tristă, care este greu de crezut. Este vorba de revocarea licenței corporative a HWPL. Folosind chiar și simțul comun, este greu de înțeles de ce această organizație care a lucrat în mod corespunzător pentru pace în ultimii 5 ani se află brusc pe agenda revocării corporative după COVID-19. De aceea, am câteva lucruri de spus în acest sens.

În primul rând, HWPL nu are nicio legătură cu COVID-19. COVID-19 este un virus mutant natural, care se schimbă rapid, are o rată de fatalitate scăzută, dar extrem de contagioasă. Recunoscând acest lucru, HWPL a încetat toate evenimentele de pace care ar putea reuni un număr nespecificat de persoane imediat după izbucnire. Pentru alte programe, acestea s-au desfășurat prin alternativa online. HWPL nu are nicio legătură cu apariția și răspândirea COVID-19.

În al doilea rând, HWPL și Biserica Shincheonji nu au nicio legătură. Este adevărat că președintele HWPL și liderul acestei biserici este aceeași persoană. Este, de asemenea, adevărat că o parte din membrii HWPL sunt, de asemenea, membri ai acestei biserici. Dar asta nu înseamnă că HWPL și Shincheonji sunt aceeași organizație. Chiar dacă Shincheonji a avut un impact negativ semnificativ asupra răspândirii COVID-19, aceasta nu înseamnă că licența corporativă a HWPL trebuie revocată.

În al treilea rând, HWPL oferă în mod activ ajutor pentru soluționarea COVID-19. După cum am menționat, HWPL a oprit toate întâlnirile offline după izbucnirea COVID-19. Și tuturor celor care lucrează cu HWPL, inclusiv mie, au împărtășit modalități de a preveni infecția cu COVID-19 și au solicitat cooperare în acest sens. Mai mult, membrii HWPL și oamenii din Shincheonji care s-au recuperat după COVID-19 își donează plasma sanguină pentru cercetarea dezvoltării unui vaccin.

În ultimul rând, autoritatea guvernamentală trebuie folosită cu atenție. O astfel de putere publică este justificată atunci când există consimțământul persoanelor guvernate. Puterea publică care și-a pierdut legitimitatea poate fi violență împotriva cetățenilor. O astfel de autoritate nu trebuie niciodată folosită ilegal, nepăsător sau pentru câștigul personal. Revocarea licenței corporative a HWPL va necesita un proces adecvat, un standard corespunzător și o cauză cuvenită.

După ce am citit multe articole conexe, sunt conștient că Coreea are un sistem excelent pentru măsurile de carantină în comparație cu restul lumii. Dar chiar și cele mai bune tehnologii nu pot justifica acțiunile ilegale. Sper că va exista o soluție echitabilă cu privire la agenda de revocare a înregistrării corporative a HWPL în așa fel ca lumea să știe cât de excepțional este nivelul de conștiință socială al Coreei.

Sper la bunăstarea guvernului coreean și a cetățenilor.

Vă mulțumesc.

Cu stimă,

Dr. Abu Al Ola Nagi Abdu Al-Ghithy, președintele

Centrului Cultural Islamul Islamul Azi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here